project

ihomer: Homeshoring met de WBSO

Toen de thuiswerk-maatregelen van het kabinet werden gepresenteerd zaten een hoop bedrijven met de handen in het haar. Hoe pak je zoiets nou aan? Er was in ieder geval één bedrijf wat grotendeels door kon blijven werken zoals ze al deden: ihomer.

ihomer is een IT-bedrijf met een andere insteek. Ze geloven in ‘homeshoring’, het uitbesteden van werk naar thuiswerkende software professionals binnen Nederland. Er is hierbij een sterke focus op vertrouwen. Van medewerkers wordt verwacht dat ze hun werk doen zonder dat er iemand meekijkt; niet binnen vaste werktijden maar wanneer ze willen. Er is überhaupt geen interne urenverantwoording of vakantiedagen-administratie. Een team maakt zelf beslissingen over een project. Zelfs salarissen worden door collega’s bepaald. Op deze wijze wordt het werkplezier vergroot en worden de overheadkosten laag gehouden.

Benieuwd wat ze aanraden? ihomer heeft op Linkedin een aantal tips geplaatst voor nieuwe thuiswerkers.

ihomer clubhuis
Niet alles gaat op afstand. ihomer heeft recent een ‘clubhuis’ gekocht waar mensen samen kunnen komen voor bijvoorbeeld presentaties of een borrel.
Hoe helpt de WBSO ihomer?

De WBSO ofwel de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk is een fiscale regeling waarmee ontwikkelingsactiviteiten worden gesubsidieerd. Kort gezegd kan met de WBSO 32% van de kosten voor ontwikkeling (uren en materialen) in mindering worden gebracht op de loonbelasting.
Met de vermindering in loonkosten van de WBSO is het voor ihomer mogelijk om meer tijd te steken in ontwikkeling. Deze ontwikkelingen betalen zich terug door een meer ervaren team en een uitgebreide suite systemen voor verschillende toepassingen. Kortom: met de WBSO is het gemakkelijker om te investeren in de toekomst(ige omzet) van een onderneming!

Samenwerking met Craeghs

Craeghs en ihomer werken al jaren vlekkeloos samen. In deze samenwerking is de flexibiliteit van onze adviseurs essentieel. Binnen ihomer zijn namelijk vier verschillende werkgebieden samengebracht, deze hebben allen hun eigen projecten. Er wordt snel geschakeld tussen de verschillende onderwerpen. Bij nieuwe subsidies bekijken onze adviseurs de kansen voor iedere afdeling, zodat er geen mogelijkheden over het hoofd worden gezien. Er wordt ook gelet op voldoende onderscheid tussen de verschillende WBSO aanvragen. Deze service kan Craeghs bieden omdat we altijd in duo’s werken. Er wordt zo ervaring opgebouwd over ihomer hun werkzaamheden bij verschillende adviseurs. Zo snappen we altijd direct waar u mee bezig bent en herkennen we gemakkelijk kansen. Een ander aspect waar de waarde van Craeghs blijkt is het waken voor deadlines en vereisten. Hierdoor kan ihomer zich richten op de uitvoering van het project, gerust in de kennis dat wij aan de bel trekken wanneer nodig.

Gaat u deze tijd ook gebruiken om meer te ontwikkelen?

Loop het voordeel van de WBSO niet mis. Onze adviseurs bekijken graag of de WBSO aansluit op uw plannen. Tijdens zo’n vrijblijvende subsidiescan bekijken we natuurlijk ook uw andere mogelijkheden. U kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl.

Laatst gewijzigd 16 februari 2021.