Innoveren in Noord-Brabant: de EKT-regeling

10.01.2024

Bent u een innovatieve MKB-er gevestigd in Noord-Brabant? Dan kunt u mogelijk (individueel) een aanvraag indienen voor de subsidieregeling Economie, Kennis en Talentontwikkeling (EKT) van de provincie Noord-Brabant!

Economie, Kennis en Talentontwikkeling

De EKT-subsidie is gericht op MKB’ers in de regio’s Noordoost-, Zuidoost-, Midden- of West-Brabant. Met de regeling ondersteunt de provincie de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten of productieprocessen. Doelstelling van de subsidie is de regionale economie, kennis en talentontwikkeling te blijven stimuleren. Interessant aan deze regeling is dat deze regeling zowel beschikbaar is voor samenwerkingsverbanden als voor individuele ondernemers!

De EKT in 2024

De EKT is open voor aanvragen van 1 februari t/m 1 oktober 2024. Let op: voor deze regeling geldt het first come-first serve principe. Als het beschikbaar budget overschreden is, kan de regeling eerder sluiten. Het is dus raadzaam niet te lang te wachten met het indienen van een EKT-subsidie. Per project kan maximaal € 45.000 aan subsidie worden aangevraagd bij een subsidiepercentage van 40%.

Voorwaarden

De EKT is alleen beschikbaar voor MKB’ers uit Noord-Brabant, of samenwerkingsverbanden waarbij het merendeel van de activiteiten in de regio plaatsvindt. EKT-projecten hebben een maximale looptijd van 2 jaar en moeten aansluiten bij de volgende punten uit de provinciale Kennis en Innovatie Agenda’s:

  • Energie en duurzaamheid;
  • Gezondheid en zorg;
  • Landbouw, water en voedsel;
  • Veiligheid;
  • Sleuteltechnologiën;
  • Maatschappelijk verdienvermogen.
En nu?

Overweegt u een EKT-aanvraag voor uw innovatieve project in de provincie Noord-Brabant en wilt u graag meer weten over deze regeling? Onze adviseurs hebben ruime ervaring met succesvolle EKT-aanvragen. Zij staan u graag bij met advies en ontzorgen u graag door een kwalitatieve aanvraag in te dienen voor uw project! Neem vrijblijvend contact met ons op via ons telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via de email op info@craeghs.nl.