Nieuwe openstelling Partners voor Water 2024

15.09.2023

Werkt u aan waterveiligheid, waterzekerheid of waterkwaliteit in deltaregio’s of kustgebieden? En bent u van plan uw innovaties toe te passen in het buitenland? Dan is deze nieuwe Partners voor Water openstelling interessant voor u! De eerstvolgende openstelling loopt van 12 januari tot en met 16 februari 2024.

 

Nog niet bekend met Partners voor Water?

Met Partners voor Water (PvW) stimuleert de Nederlandse overheid projecten die bijdragen aan waterzekerheid, waterkwaliteit of waterveiligheid in delta’s, deltasteden en stroomgebieden in het buitenland. Daarbij kunt u denken aan projecten die duurzame bescherming bieden tegen te veel, te weinig of te vuil water, toegespitst op de lokale omstandigheden. PvW heeft een brede blik op watervraagstukken; projecten die zich richten op drinkwaterbeschikbaarheid voor mens en dier, projecten voor kustbescherming of projecten voor het herstel van aquatische ecosystemen, binnen PvW kunt u vele kanten op.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Binnen de PvW regeling kunnen ondernemingen, onderzoeksinstanties en ngo’s subsidie aanvragen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek of een pilotproject. Het minimale budget voor beide soorten projecten is € 25.000. Het maximale budget voor een haalbaarheidsstudie is € 250.000. Voor pilotprojecten kan tot € 600.000  subsidie aangevraagd worden. Het subsidiepercentage bedraagt tot maximaal 70% van de projectkosten. Iedere PvW-aanvraag begint met een verplicht intakegesprek met de subsidieverstrekker. Het is dus belangrijk het aanvraagproces tijdig op te starten. De deadline voor het aanvragen van een intakegesprek voor deze openstelling is 12 januari 2024.

 

En nu?

Craeghs Consultancy heeft ervaring met het succesvol aanvragen van Partners voor Water subsidies. Heeft u interesse in deze regeling? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek over hoe u deze regeling kunt gebruiken om uw project mogelijk te maken. U kunt contact met ons opnemen via 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.