SSEB Innovatie: Project experimentele Ontwikkeling

15.05.2024

Heeft jouw bedrijf een vernieuwende oplossing voor emissieloze (uitstootvrije) bouwmachines? Vanuit de subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmateriaal (SSEB) is er geld beschikbaar voor experimentele ont wikkeling. Daaronder valt de ontwikkeling van een testversie van een emissieloze machine, het demonstreren, testen en goedkeuren van de bouwmachine in gebruiksomgeving en het aantonen van de werking in een praktijkomgeving. Ben je van plan experimentele ontwikkeling uit te voeren met betrekking tot emissieloze bouwmachines? Lees dan vooral verder!

Experimentele ontwikkeling

Projecten binnen deze subsidie moeten vallen onder één van de twee onderstaande categorieën:

  • Technische ontwikkeling: Ontwikkeling van een prototype emissieloze bouwmachine of het demonstreren, testen en goedkeuren van een bouwmachine, in omgevingen die lijken op echte omstandigheden
  • Praktijkervaring opdoen: In een praktijkomgeving aantonen van de werking van een emissieloze bouwmachine. Hierbij kan de bouwmachine verbeterd worden op vlak van veilig werken, logistieke plannen, hoge voltages en laden.

 

Voor beide geldt dat ze producten, processen of diensten verbeteren, die niet al vast staan. 

 

Budget en Criteria

In 2024 is er voor project experimentele ontwikkeling € 9 miljoen beschikbaar, met een maximaal subsidiebedrag van € 1 miljoen per project. Het subsidiepercentage ligt op 35% voor MKB en 25% voor grote bedrijven. Het project heeft een maximale duur van 2 jaar. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 29 augustus 2024. De aanvragen worden afgehandeld volgens het tenderprincipe, wat betekent dat de aanvragen worden beoordeeld en gerangschikt op kwaliteit, een zo goed mogelijke aanvraag is dus van groot belang!

En nu?

Zie je aanknopingspunten tussen een project op de planning en de SSEB? Dan werken we graag samen aan je subsidieaanvraag! Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies hoe je de SSEB kunt gebruiken om de projectkosten te verminderen. Je kunt ons telefonisch bereiken op  010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl.