WBSO – Binnenkort deadline voor mededelingen WBSO-uren

26.01.2024

Heeft u in 2023 gebruik gemaakt van de WBSO? Dan moet u uiterlijk 31 maart 2024 een mededeling over gerealiseerde uren doen. Als u gebruik heeft gemaakt van werkelijke kosten en uitgaven, moet u deze ook mededelen. De WBSO-mededeling is een jaarlijks terugkerende verplichting die geldt voor iedere onderneming waarvoor u in 2023 WBSO heeft aangevraagd.

Een WBSO-mededeling is niet ingewikkeld, maar vergt wel goede voorbereiding. Het is van belang dat u kritisch kijkt naar uw WBSO-administratie. Is de urenadministratie op orde? Zijn facturen en betaalbewijzen van kosten en uitgaven juist geregistreerd? Dit is hét moment om dit goed te controleren. Bij een eventuele controle zal RVO verwijzen naar de mededeling die u gedaan heeft; deze dient overeen te komen met uw administratie. Daarom is het van belang om ook na de mededeling uw administratie te bewaren. De WBSO kent een bewaarplicht van zeven jaar.

Doorgeven BSN’s

De mededelingen zijn hét moment om ook de BSN-nummers van uw S&O medewerkers op te geven bij RVO. RVO gebruikt deze BSN’s om het uurloon van uw S&O-medewerkers op te vragen bij het UWV. Op basis van deze cijfers over 2023 bepaalt RVO uw WBSO-uurtarief voor 2025. Het opgeven van BSN’s is verplicht. Zonder BSN-opgave over 2023 kunt u geen aanvraag indienen voor 2025.

De mededeling indienen

Vraagt u uw WBSO al aan via Craeghs? Dan helpen uw Craeghs-adviseurs u graag bij het doen van een correcte mededeling en opgave van de BSN’s van uw S&O medewerkers. Komende weken zullen zij u een e-mail sturen om dit proces op te starten en u hier zo veel mogelijk in te ontzorgen.

Dient u de mededeling en BSN’s liever zelf in? Dan moet u met eHerkenning niveau 3 inloggen op mijn.rvo.nl/wbso. Via dit portal kunt u de werkelijke uren (en kosten en uitgaven, indien van toepassing) en de BSN’s indienen.

Meer weten?

Wilt u graag dat iemand de mededeling voor u uit handen neemt? Of vindt u het prettig als iemand met u meedenkt en alles met u doorloopt? Dan helpen onze adviseurs u graag! Onze adviseurs kunnen u ook helpen met het eventueel schuiven van uren en het verwerken van de gemaakte kosten en uitgaven. Hierdoor bent u minder tijd kwijt aan het regelen van de WBSO en houdt u meer tijd over voor het echte werk: innovatie! Neem vrijblijvend contact met ons via de telefoon 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.