WBSO-percentage 2021 wordt incidenteel verhoogd

01.09.2020

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een regeling voor bedrijven die hun eigen R&D uitvoeren. Dit is één van de grootste en meeste verleende subsidies in Nederland.

Er gaan sterke geruchten dat het kabinet op Prinsjesdag bekend maakt dat er meer geld beschikbaar komt per aanvrager. De reden daarvoor is dat het budget de afgelopen jaren niet geheel is opgegaan. De verwachting is dat het WBSO-percentage zal worden verhoogd waardoor u minder loonbelasting hoeft af te dragen indien u R&D uitvoert. Wij houden u op de hoogte zodra wij meer weten.

Wilt u profiteren van deze wijziging? Wilt u 32% tot 40% van uw R&D kosten vergoed krijgen via de WBSO-subsidie? U kunt voor dit jaar nog WBSO aanvragen met een startdatum vanaf 1 oktober. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.

Wat is de WBSO?

Met de WBSO-regeling wordt het bedrijfsleven gestimuleerd om te innoveren door de kosten voor R&D-projecten te verlagen. De kosten uit zo’n project leveren een fiscaal voordeel op wat via de loonheffing kan worden verrekend.

Soort projecten

De WBSO stimuleert twee soorten van projecten:

  • Ontwikkelingsproject: ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen of programmatuur;
  • Onderzoeksproject: technisch-wetenschappelijk onderzoek.
Aanvraagperiode

U kunt het hele jaar door WBSO-aanvragen indienen maar u kunt pas kosten maken vanaf de maand volgend op uw aanvraag. Bedrijven mogen maximaal vier aanvragen indienen per jaar, hoewel het vaak de voorkeur heeft om dit ieder halfjaar te doen.

Percentages en budget
  • Subsidiabele kosten: Loonkosten en forfaitair bedrag van € 10 / uur of loonkosten én gespecificeerde kosten (direct gerelateerd aan S&O werk);
  • Subsidiepercentage: 32% (40% voor starters) tot aan € 350.000 kosten per jaar, daarna 16%.
Meer weten?

Wij houden u op de hoogte zodra er meer bekend is over deze ontwikkelingen rond Prinsjesdag. Ontwikkelt u vaak nieuwe producten of systemen? Schrijft u uw eigen software? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om WBSO-subsidie aan te vragen. U kunt ons bereiken op 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.