WBSO Tips & Tricks – Flexibel indienen

06.05.2024

Ben je u van plan in de aankomende periode een nieuw WBSO-project te starten? Of denk je meer uren nodig te hebben voor de huidige opgevoerde WBSO-projecten? Dan kun je wellicht een nieuwe WBSO-aanvraag indienen.

Aanvraagperiode

Vanaf 2022 krijgt iedere aanvraag een einddatum van 31 december en mogen aanvraagperiodes elkaar overlappen. Het maximaal aantal aanvragen per kalenderjaar blijft 4, met een minimale aanvraagperiode van 3 maanden (dus ten laatste kun je 30 september een nieuwe aanvraag indienen). Aanvragen dienen uiterlijk 1 dag voorafgaand aan de aanvraagperiode te worden ingediend.

Verrekenen van het voordeel

Je kan nu zelf bepalen in welk tijdvak je het WBSO-voordeel verrekent na het verkrijgen van de S&O-verklaring. Hiermee kan je het aantal verrekenmomenten en de bijbehorende administratieve lasten  verminderen.

Door deze wijziging kun je ook jouw WBSO met meer flexibiliteit aanvragen en inspelen op actuele ontwikkelingen binnen jouw organisatie.

Voorbeeld

Stel: je hebt in december een WBSO-aanvraag ingediend voor volgende jaar, maar gedurende het jaar ben je erachter gekomen dat je toch nog een nieuw project wil opvoeren, of je blijkt meer uren, kosten of uitgaven nodig te hebben dan verwacht, dan is het mogelijk om al in januari een nieuwe aanvraag in te dienen. Hieronder volgt een voorbeeld van mogelijkheden voor 4 aanvragen binnen 1 jaar:

Aanvraag Inhoud
1 (in december) Eerste aanvraag van het jaar, opvoeren van nieuwe en doorlopende S&O-projecten
2 (bijvoorbeeld in januari) Bijvoorbeeld het opvoeren van een nieuw S&O-project
3 (bijvoorbeeld in augustus) Bijvoorbeeld een update geven op één van de huidige S&O-projecten om opgegeven kosten te wijzigen
4 (uiterlijk in september) Laatste kans om nieuwe S&O-projecten op te voeren en/of een update te geven op de eerder opgevoerde S&O-projecten, meer uren en/of kosten en uitgaven aan te vragen

 

Meer weten?

Wil je een nieuw project in de WBSO opvoeren of denkt je meer uren of kosten & uitgaven nodig te hebben voor de WBSO? Dan kun je contact met ons opnemen en wij kijken graag met je mee of we een nieuwe aanvraag voor je kunnen indienen.

Wil je nog meer weten over de WBSO? Bekijk dan de andere delen uit de serie WBSO Tips & Tricks. Bekijk ook ons klantverhaal met Image Building over welke innovaties in de WBSO kunnen. Heb je een vraag die nog niet beantwoord is? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder! Bel 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.