WBSO voor het tweede halfjaar 2020

10.06.2020

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een regeling voor bedrijven die hun eigen R&D uitvoeren. Dit is één van de grootste en meeste verleende subsidies in Nederland en als u het nog niet aanvraagt, wordt het tijd om u achter de oren te krabben.

Met de WBSO-regeling wordt het bedrijfsleven gestimuleerd om te innoveren door de kosten voor R&D-projecten te verlagen. De kosten uit zo’n project leveren een fiscaal voordeel (tot wel 40%!) op wat via de loonheffing kan worden verrekend. Als u aanvraagt vóór het einde van deze maand, kunt u vanaf juli al WBSO voordeel ontvangen.

Soort projecten

De WBSO stimuleert twee soorten van projecten:

  1. Ontwikkelingsproject: ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen of programmatuur;
  2. Onderzoeksproject: technisch-wetenschappelijk onderzoek.
Aanvraagperiode

U kunt het hele jaar door WBSO aanvragen indienen maar u kunt pas kosten maken vanaf de maand volgend op uw aanvraag. Bedrijven mogen maximaal vier aanvragen indienen per jaar, hoewel het vaak de voorkeur heeft om dit ieder halfjaar te doen.

Percentages en budget
  • Subsidiabele kosten: Loonkosten en forfaitair bedrag van € 10 / uur of loonkosten én gespecificeerde kosten (direct gerelateerd aan S&O werk);
  • Subsidiepercentage: 32% (40% voor starters) tot aan € 350.000 kosten per jaar, daarna 16%.
Meer weten?

Ontwikkelt u vaak nieuwe producten of systemen? Schrijft u uw eigen software? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om WBSO-subsidie aan te vragen. U kunt ons bereiken op 010 – 243 06 53 of via onze contactpagina.