Europese exportregeling landbouwproducten open!

22.02.2021

Wilt u landbouwproducten uit de Europese Unie promoten? Dan kunt u als vereniging of organisatie in de land- en tuinbouwsector hier subsidie voor aanvragen. Er is in 2021 een budget van € 182,9 miljoen beschikbaar voor Voorlichtings- en afzetbevorderingsacties. De focus ligt dit jaar op “Farm to Fork”; de promotie van duurzame Europese landbouwproducten.

Wat is de promotieregeling?

De promotieregeling is een Europese regeling uitgevoerd door CHAFEA (Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency). De Europese Unie wil met deze regeling de afzet van Europese landbouwproducten bevorderen. De regeling is gebaseerd op een tender en u heeft nog tot 28 april 2021 de tijd om een project aan te vragen. Deze projecten moeten tussen de één en drie jaar duren.

De promotieregeling is gesplitst in twee delen:

Focus Cofinanciering Budget
Binnen de EU 70% € 86 miljoen
Buiten de EU 80% € 87,4 miljoen

Binnen deze twee delen zijn er nog meer deelbudgetten. De helft van het totale budget (€ 86 miljoen) is dit jaar gereserveerd voor de promotie van biologische producten, duurzame landbouw en de rol van de agrovoedingssector op het gebied van klimaatactie en milieu te promoten (zg. Farm to Fork). Als mede de focus op de strenge Europese veiligheidsnormen en kwaliteitsregels.

Verder heeft de Europese Unie de voorkeur uitgesproken en budget beschikbaar gesteld voor de promotie in Zuidoost-Azië (€ 16,3 miljoen) en Noord-Amerika (€ 8,3 miljoen).

En nu?

Craeghs heeft veel ervaring met en heeft een hoog slagingspercentage van aanvragen die worden goedgekeurd binnen deze regeling. Craeghs heeft onder andere geholpen met het binnenhalen van meer dan € 1,5 miljoen subsidie voor de promotie van bloembollen (Anthos) en jenever (SpiritsNL) in Amerika. Voor SpiritsNL is het Craeghs zelfs gelukt om een verlenging van drie jaar aan te vragen, wat nogmaals € 1,5 miljoen subsidie betekende! Craeghs helpt ook u graag om uw promotiekansen te maximaliseren en eventueel Europese subsidie binnen te halen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bel 010 – 243 06 53 of stuur een email naar info@craeghs.nl.