MIT R&D 2021 open vanaf 1 juni!

26.05.2021

Werkt u samen met andere MKB’ers aan vernieuwing of ontwikkeling van innovatieve producten, productieprocessen of diensten? Op 1 juni start de aanvraagronde van 2021 voor de MIT R&D samenwerkingsprojecten. Via deze regeling kunt u tot 35% subsidie krijgen en, afhankelijk van de omvang van projectkosten, komt dat neer op € 50.000 tot maximaal € 350.000 per project. Door de brede toepasbaarheid en (relatief) laagdrempelige subsidievoorwaarden, is deze regeling de laatste jaren steeds populairder geworden.

Een MIT R&D-samenwerkingsproject is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Het project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling, uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 mkb-ondernemers (elk voor eigen rekening en risico). Het doel van een project is de ontwikkeling of vernieuwing van producten, processen of diensten met een focus op cross-overs tussen verschillende sectoren en technologieën binnen de topsectoren.

Categorieën

U kunt met een groot of een klein samenwerkingsverband een aanvraag indienen, voor beide geldt een subsidiepercentage van 35%:

  • Klein innovatieproject: De subsidie is minimaal € 50.000 en maximaal € 200.000 per innovatieproject, waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 100.000 per deelnemer;
  • Groot innovatieproject: De subsidie is minimaal € 200.000 en maximaal € 350.000 per innovatieproject, waarvan minimaal € 25.000 en maximaal € 175.000 per deelnemer.
Criteria

Er zijn elke criteria waaraan moet worden voldoen om in aanmerking te komen tot de MIT R&D subsidie.

  • Het subsidiepercentage bedraagt 35%;
  • De deelnemers vormen een evenwichtig samenwerkingsverband (Eén deelnemer mag niet meer dan 70% van de kosten of inbreng voor zijn rekening nemen);
  • Alleen de kosten die zijn gemaakt door de mkb-ondernemers zijn subsidiabel;
  • De looptijd bedraagt maximaal 2 jaar.
Voorbeelden

Er staan verschillende projectverhalen als voorbeeld op onze site.

Ja, ik wil graag een MIT subsidie aanvragen!

Herkent u in één van uw projecten een R&D project? Craeghs heeft veel ervaring met MIT projecten. We werken graag met u samen aan uw subsidieaanvraag. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies hoe u de MIT R&D kan gebruiken om uw projectkosten te verminderen. Vaak kunt u deze projecten ook nog combineren met de WBSO waar Craeghs u graag mee helpt. U kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl.