Afbeelding EFRO Oost

Dit najaar nieuwe openstelling voor EFRO Oost

02.06.2022

Binnen het EFRO-programma voor 2021-2027 is er € 506 miljoen uit EU-begrotingen getrokken voor de uitvoer van Nederlandse programma’s voor het stimuleren van een slimmer en groener Europa. Zo komt er dit najaar ook een openstelling voor Oost-Nederland (Gelderland en Overijssel) om de regionale economie te versterken.

EFRO Oost

Het EFRO Oost programma bestaat uit twee prioriteiten, met elk twee actielijnen.
Prioriteit 1 legt de focus op een slimmer Oost-Nederland door het versterken van de onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit en de invoering van geavanceerde technologieën in de regio.
Prioriteit 2 richt zich op een groener Oost-Nederland middels innovatie, demonstratie en acceptatie van slimme oplossingen in de energietransitie.

Voor de eerstvolgende openstelling staat actielijn 1 binnen de prioriteiten centraal: Marktgerichte innovatie in samenwerking van mkb met elkaar, met grootbedrijf en/of met kennisinstellingen. Hierbij wordt gezocht naar projecten met een combinatie van industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling – valorisatie van kennis.

Budget en deadlines

De eerste openstelling voor EFRO-Oost vindt plaats op 15 september 2022 en het subsidiegeld wordt verkregen op basis van het first come, first serve principe. Voor de eerste openstelling wordt ongeveer € 15 miljoen vrijgemaakt. Het nieuwe programma werkt met een verplicht vast uurtarief van € 55 (met uitzondering van IKS voor kennisinstellingen). Daarnaast hoeven er geen bonnetjes/facturen voor kosten onder € 250 worden bijgehouden, maar komt hierop een opslag van 1% op alle kosten derden.

Verder zijn er nog een aantal belangrijke punten vanuit de subsidie:

  • Product- en procesinnovatie kan vanaf TRL niveau 4;
  • Het subsidiepercentage is 50% voor mkb, en 40% voor andere partijen;
  • Omvang subsidiebedrag is € 350.000 – € 750.000;
  • Samenwerking bestaat uit 3 of meer onafhankelijke partijen, waarvan minimaal 1 mkb;
  • Het project wordt gescoord op 5 criteria: bijdrage aan doelstelling, innovatie, economisch perspectief, kwaliteit voorstel, en duurzame ontwikkeling en maatschappelijke impact.
Ik wil graag een project indienen!

Icoon DoelwitWilt u meer weten over het EFRO Oost programma en ziet u kansen voor het indienen van een aanvraag? Dan kunnen wij u adviseren over of uw project kansrijk is binnen dit programma en u verder helpen bij het gehele traject. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl om de mogelijkheden te bespreken.