Innovatiekrediet: Nog steeds budget

07.08.2019

Het Innovatiekrediet is er om technische ontwikkeling van een product of klinische ontwikkeling van een medicijn of apparaat te financieren. Bent u bezig met een interessante innovatie maar heeft u moeite om genoeg financiering te vinden? Er is nog voldoende Innovatiekrediet-budget dit jaar. Er zijn een aantal voorwaarden aan het Innovatiekrediet. Tijdens de uitvoering van het krediet is RVO gelukkig wel flexibel wat betreft wijzigingen. De aandachtspunten:

  • De technische haalbaarheid van de innovatie moet al aangetoond zijn, en er moet een duidelijk overzicht van en aanpak voor de technische uitdagingen zijn;
  • De financiering moet rond zijn met de toevoeging van het innovatiekrediet;
  • Minimaal €150.000 projectkosten;
  • In maximaal 5 jaar leiden tot marktintroductie;
  • Er moet een pandovereenkomst worden ondertekend met RVO;
  • Andere subsidies worden in mindering gebracht op het Innovatiekrediet, voorzover ze betrekking hebben op hetzelfde project.

 

Voor 2019 is er €40 miljoen budget voor klinische ontwikkelingsprojecten (max. €5 miljoen per project), en €30 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten (max. €10 miljoen per project). Het kredietpercentage is afhankelijk van het formaat van de onderneming: een kleine onderneming ontvangt 45% krediet of 50% in samenwerking, een middelgrote onderneming ontvangt 35% krediet of 50% in samenwerking, een grote onderneming ontvangt 25% krediet of 40% in samenwerking.

Interesse?

De adviseurs van Craeghs ondersteunen u graag in uw aanvraag van Innovatiekrediet. We helpen u om uw innovatie vanuit het beste perspectief te presenteren om uw slaagkans te maximaliseren. Neem contact met ons op; bel 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.