MIT Kennisvouchers opent in april

13.02.2024

Speelt er bij u als mkb-ondernemer een vraag over een nieuw te ontwikkelen product, productieproces of dienst? En wilt u een kennisinstelling inschakelen om deze vraag voor u te beantwoorden? Dan kan de MIT Kennisvoucher interessant zijn voor u! Met de MIT Kennisvoucher ontvangt u een ‘waardebon’ die u in kunt zetten om een vraag door een kennisinstelling te laten beantwoorden. Zo kunt u laagdrempelig antwoorden krijgen op prangende vragen die nieuwe ontwikkelingen in de weg staan. De MIT Kennisvoucher opent (onder voorbehoud) vanaf 9 april 2024 op first-come, first-serve basis. Wees er op tijd bij, voor het budget overschreden is!

MIT Kennisvouchers

Icoon Doelwit

De MIT Kennisvoucher onderscheidt zich van de andere sporen binnen de MIT. De andere MIT sporen zijn echte subsidetrajecten, gericht op de uitvoering van haalbaarheids- of ontwikkelprojecten. De Kennisvoucher daarentegen is een laagdrempelige regeling waarmee u een waardebon ontvangt om tot maar liefst 70% van de rekening van een kennisinstelling te betalen. Belangrijk is dat de door u gekozen kennisinstelling voldoet aan de voorwaarden zoals deze door RVO gesteld worden. Onder kennisinstellingen vallen o.a. universiteiten, hogescholen en instellingen zoals het TNO.  Na toewijzing moet een kennisvoucher binnen 4 maanden ingezet worden, anders vervalt de voucher.

Budget en openstelling

Er bestaan twee soorten kennisvouchers; een kleine voucher ter waarde van € 5.250 en een grote voucher ter waarde van € 9.000. Met een kleine voucher kunt u 70% van de kosten betalen, voor grote vouchers geldt een maximum van 40%. In totaal is er jaarlijks € 2 miljoen beschikbaar. Ervaring leert dat het maximale budget al na enkele maanden bereikt wordt. Het loont dus om een eventuele aanvraag tijdig in te dienen! In tegenstelling tot andere MIT-regelingen, wordt de Kennisvoucher uitsluitend landelijk verdeeld. Aanvragen verlopen dus via het loket van RVO.

En nu?

Craeghs helpt u graag bij het aanvragen van een MIT Kennisvoucher. Spelen er binnen uw mkb-onderneming vragen die alleen door een kennisinstelling beantwoord kunnen worden? Of wilt u weten of uw vraag in aanmerking komt voor beantwoording met steun van een MIT Kennisvoucher? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies over uw aanvraag! U kunt ons bellen op 010-243 06 53, of stuur een e-mail naar info@craeghs.nl.