Tweede tranch REACT-EU Oost-Nederland open vanaf 15 november

22.09.2021

Na een succesvolle eerste tranche in april 2021, wordt een tweede tranche van de REACT-EU gelden verwacht in Oost-Nederland vanaf 15 november 2021. Er is nog onduidelijkheid over de exacte hoogte van het budget, maar de verwachting is dat dit weer richting de € 50 miljoen zal gaan.

Wat is de REACT-EU?

In reactie op de Covid-pandemie hebben de EU-regeringsleiders besloten tot het instellen van een herstelprogramma “EU Next Generation“. Onderdeel daarvan is het REACT-EU-programma. Met deze middelen stimuleert de EU projecten die zich richten op een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de (regionale) economie.

Wijziging ten opzichte van eerste tranche

Net als bij de eerste openstelling voor REACT-EU in april dit jaar ligt de nadruk ook dit keer op de latere fases van innovatie (TRL 5-8). In lijn met de ambitie van de EU wordt opnieuw prioriteit gegeven aan investeringen in innovatieve projecten op het gebied van digitalisering en groen, die zorgen voor een veerkrachtig herstel van de economie. De eerder gemaakte keuze om een regeling op te nemen voor innovatieve ecosystemen én ontwikkelprojecten voor de nieuwe openstelling wordt in de komende periode heroverwogen. Naar verwachting wordt de regeling voor ontwikkelprojecten in ieder geval vervolgd. De accenten hierin kunnen nog wel wijzigen. Nog steeds is het doel dat alle projecten uiterlijk 31 december 2023 zijn afgerond, dus een project moet snel worden opgestart en afgerond om voor deze subsidie in aanmerking te komen.

En nu?

Icoon DoelwitCraeghs heeft in de eerste tranche reeds succesvol ervaring opgedaan met de REACT-EU en heeft veel ervaring met EFRO-programma’s. Wij helpen u graag verder om een REACT-EU aanvraag voor Oost-Nederland in te dienen. Neem contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. We zijn bereikbaar op 010 – 243 06 53 en via info@craeghs.nl.