WBSO-innovatiesubsidie voor tweede helft van 2019

28.03.2019

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een regeling voor bedrijven die hun eigen R&D uitvoeren. Dit is één van de grootste en meeste verleende subsidies in Nederland en als u het nog niet aanvraagt, wordt het tijd om u achter de oren te krabben.

Met de WBSO-regeling wordt het bedrijfsleven gestimuleerd om te innoveren door de kosten voor R&D-projecten te verlagen. De kosten uit zo’n project leveren een fiscaal voordeel (tot wel 40%!) op wat via de loonheffing kan worden verrekend.

Soort projecten

De WBSO stimuleert twee soorten van projecten:

  1. Ontwikkelingsproject: ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen of programmatuur
  2. Onderzoeksproject: technisch-wetenschappelijk onderzoek
Aanvraagperiode

U kunt het hele jaar door WBSO aanvragen indienen maar u kunt pas kosten maken vanaf een maand na uw aanvraag. Bedrijven mogen maximaal drie aanvragen indienen per jaar dus in iedere aanvraag beschrijft u uw innovatieplannen voor de komende vier maanden.

Percentages en budget
  • Subsidiabele kosten: Loonkosten en forfaitair bedrag van €10/uur of loonkosten én gespecificeerde kosten (direct gerelateerd aan S&O werk)
  • Subsidiepercentage: 32% (40% voor starters) tot aan €350.000 kosten p.j., daarna 16%
Meer weten?

Ontwikkelt u vaak nieuwe producten of systemen? Schrijft u uw eigen software? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om WBSO-subsidie aan te vragen. U kunt ons bereiken op 010 – 243 06 53 of via onze contactpagina.